Honda ve General Motors’tan yeni otomobil işbirliği

Honda ve General Motors’tan yeni otomobil işbirliği

General Motors ve Honda, ortaklaşa olarak iki adet yeni ve tamamen elektrikli bir araç geliştireceğini duyurdu. Şirketlerin, araçları, 2024 yılı için piyasaya sürülmesi planlanıyor. Araçlar, General Motors’un tescilli “Ultium” pil teknolojisine sahip olacaklar. Ancak tasarımları Honda’ya özel olacak. Araç platformu Honda’nın sürüş karakterini desteklemek için tasarlanacak.

Honda ve General Motors geleceğe yön verecek

Honda ayrıca General Motors’un Super Cruise olarak bilinen gelişmiş sürücü teknolojisini ve OnStar güvenlik ve güvenlik hizmetlerini de sunacak. Her iki şirket de, tamamen elektrikli olacak araçların anlaşması hakkında finansal şartları açıklamadı.

Honda ve General Motors işbirliğinde

Küresel ürün geliştirme, satın alma ve tedarik zinciri genel müdür yardımcısı Doug Parks, anlaşma ile ilgili olarak “Elektrikli bir geleceğe giden yolculuğumuzda, artan ölçek ve kapasite kullanımıyla kârlı bir adım atılıyor. Honda ile müthiş bir geçmişimiz var ve bu yeni işbirliği ilişkimiz ve benzer düşünen hedeflerimize dayanıyor.” dedi.

Honda, endüstri lideri olmayı amaçlıyor

General Motors, daha önce Ultium pilleri olan araçların 400 mil veya daha fazla kapasiteye sahip olacağını söylemişti. Bunun yanında 10 dakikada 100 milden fazla şarj edilebileceğini ve üç saniye gibi kısa bir sürede saatte sıfırdan 60 mil hıza çıkacağını söyledi.

Honda’nın Amerika başkan yardımcısı Rick Schostek yaptığı açıklamada, “Bu işbirliği, her iki şirketin gücünü bir araya getirirken, üretim verimliliği ile müşterilere daha iyi bir hizmet sunulacak. Bu genişletilmiş ortaklık, elektrifikasyon yol haritamızı hızlandırmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için endüstri lideri çabalarımızı ilerletecek.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: https://shiftdelete.net/honda-ve-general-motors-yeni-otomobil-isbirligi